woensdag 4 juli 2012

Vegetarische Burgers

Vegetarische burgers

Het recept waarin tofu wel lekker smaakt!

Zelf heerlijke vegetarische burgers maken, dat kan!
Ik heb het recept bedacht wat ervoor zorgt dat zelfs vleeseters zeggen dat tofu niet smerig is. Tot voor kort vond ik zelf tofu ook vies. Het is vaak te zacht van structuur en het heeft weinig smaak. De recepten die ik vond waren vaak  tofu op maat snijden en vervolgens marineren en dan bakken. Dit recept denkt buiten de grenzen daarvan. En maakt korte mette met slijmerige tofu burgers, prefab tofu burgers en het hele idee dat tofu niet lekker kan zijn.
Het is wel aan te raden om het artikel 'how to ~ vegetarische burgers maken ~ te lezen.

Susanne Kookt!
Vegetarische burger


Het recept voor lekkere vegetarische burgers:

Ingrediënten

1 pak tofu
1 tot 2 beschuiten
6 gram gehakt kruiden met uitjes
2 gram indische kruiden
1 tl gember poeder
1/2  el peterselie
1 el honing

Bereidingswijze:

Haal de tofu uit de verpakking en laat deze goed uitlekken.
Dep de tofu droog met keukenpapier.
Maal de tofu fijn in de blender. Strooi de kruiden bij het tofu mengsel.
Meng dit kort en voeg vervolgens de honing toe.
Vervolgens nogmaals het geheel doormengen.
Verkruimel 1 beschuit fijn en strooi dit paneermeel bij de tofu en de kruiden.
Meng dit geheel nogmaals goed door.
Het moet een samenhangend mengsel worden, dus goed aan elkaar blijven plakken.
Let wel het mag niet te nat zijn, want dan blijven ze in de pan geen burgers en heb je ook nog eens kans op slobberige tofuburgers. Dus als het te nat is, kan je het 2e beschuitje (deels) toevoegen.

Vorm hamburgers met de hand of met een hamburgermaker.

Een druppel olie in de koekenpan heet laten wordenen voorzichtig de burgers een voor een bakken. Ze hebben wel even de tijd nodig om goed gaar te worden, dus laat ze rustig met een deksel erop staan. Als je ze te vroeg draait, krijg je kruimel gehakt!

Na een aantal minuten zie je ze slinken, dan kan je ze omdraaien.
Als het goed is blijft de burger nu heel.

Bak ze aan beide kanten dusdanig dat ook het midden gaar is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...