maandag 2 juli 2012

Römertopf: champignons rijst met doperwten en tomaat

Koken met de Römertopf:

Champignons rijst met doperwten en tomaat

Vegetarische maaltijd uit de Römertopf

Susanne Kookt!
Vegetarische Groente-rijst schotel uit de Römertopf

Ingredienten:

350 g champignons
4 tomaten ontvelt
180 g doperwten (diepvies)
1 cup rijst (200g)
2 cups water (400 g)
2 Eetlepels Bruchetta kruiden

Bereidingswijze:

Zet de romertopf in koud water en laat hem daar staan voor 15 minuten.
Ontvel de tomaten (zie hiervoor de 'how to - pliseren van een tomaat-).
Vul de Römertof met de rijst en de doperwten.
Snijd de champignons en tomaten in stukjes.
Doe dit bij de rijst in de romertopf. Doe er vervolgens 400 g water bij.
Zet de schaal in de oven en stel de oven in op 180 graden heten lucht. Stel een kookwekker in op 40 minuten.

Voor het serveren de bruchettakruiden erdoorheen scheppen en je hebt een heerlijke zomerse rijstschotel.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...