zondag 15 juli 2012

kwark tulband

Susanne Kookt!
 



In mijn zoektocht naar het ultieme recept voor kwarkbol, stuitte ik op het recept voor tulband van Henk Molenberg. Ik heb besloten om dit recept te veranderen in een recept voor kwarkbol en te kijken wat er dan gebeurd. Het resultaat is een mooi gerezen bol broodje. Iets te bruin aan de bovenkant op de foto omdat de oven te hoog stond in het begin. Qua structuur was hij voor ons iets te broderig om als kwarkbol door te gaan. Maar als je er vanuit gaat dat het een kwarktulband of kwarkbrood is, smaakt het brood heerlijk. Kortom een lekker recept voor kwarkbrood, als je het mij vraagt.

Susanne Kookt!

Recept Kwark Tulband

Ingrediënten:

250 g meel
100 ml kwark (ongeveer 110g)
50 g bastardsuiker
50 g boter
2 eieren
schil van 1 citroen
6,66 g gist

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat de kwark en de eieren op kamertemperatuur zijn, anders rijst je deeg niet goed. Smelt de boter en weeg de andere ingrediënten af. Kneed de ingrediënten goed door elkaar voor ongeveer 15 minuten. Dit kan ook in de broodbakmachine. Laat het deeg vervolgens 90 minuten rijzen. Vorm er een mooie bol van of plaats het deeg in een met bakpapier bekleedde taartring. Laat het deeg 60 minuten rijzen. Bak de kwarktulband af op 160 graden voor 50 minuten.
Susanne Kookt!

Tip: je kunt natuurlijk ook van het deeg kleine bolletjes vormen.
Deze luxe kwarkbolletjes zouden niet misstaan tijdens een brunch of op de zondagse ontbijttafel.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...