woensdag 18 juli 2012

Fruit Jelly

Vaster dan siroop, zachter dan een zuurtje.
Dit is mijn recept voor fruitjelly.
Ideaal als je bijvoorbeeld jamkoekjes wilt maken.
Want deze jelly kan je makkelijk in vorm kneden.


Susanne Kookt!
citroen, tomaat, kiwi





Ingrediƫnten:

1 stuks fruit
3 keer het gewicht van het schoon gesneden fruit aan
eventueel citroensap

Bereidingswijze:

Schil het fruit en snijd het fruit in kleine stukjes.
Weeg hoeveel fruit je nu in het bakje hebt zitten.
Neem 3x het gewicht van het fruit aan suiker.

Doe het in een magnetronbestendig bakje.
Kook het geheel 3 minuten op 600 watt.
Roer het geheel goed door.
Zet het bakje met fruit en suiker massa vervolgens elke keer 45 seconden tot 1 minuut op 600 watt in de magnetron. Bij mij was het ongeveer 6 a 7 minuten nodig.
Let wel goed op dat het er niet overheen gaat.

Btw dit kan natuurlijk ook in een pannetje op de kookplaat worden gemaakt.
Maar als je het niet in grote hoeveelheden nodig hebt, scheelt het een hoop rotzooi als je het in de magnetron maakt. Het bakje waarin je het gemaakt hebt kan dan meteen als bewaarbakje dienen.

Blijf de suikermassa verwarmen totdat je een massa hebt dit aan een vork blijft hangen als het afkoelt.

Laat de massa afkoelen. En klaar is je heerlijke fruitjelly!

De fruit jelly kan je goed bewaren in de koelkast.
Als je een beetje nodig hebt, haal je het eruit met een puntige lepel of vork.
De massa laat zich makkelijk vormen tussen 2 natgemaakte vingers.
Ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld koekjes.


Tip: tomaat geeft een erg mooie kleur en als je hem met schil en al gebruikt heeft het een mooi streepjes motief erin. Erg mooi en decoratief en bovenal verrassend lekker!


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...