woensdag 6 juni 2012

Pommes Susanne

Benodigdheden:
400 gram aardapels, gekookt
25 gram bloem
50 gram boter
10 gram karnemelk
2 Appels
Kruidnagel, Speculaaskruiden, piment, Zout, Peper

Bereidingswijze: Aardappels met bloem en de zachte boter in de foodprocessor tot een gladde purree draaien.
Eventueel iets dunner maken met een klein beetje karnemelk.

De helft van het aardappelmengsel dun uitsmeren over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
De appels in zeer dunne plakjes snijden en smaak aan het gerecht geven door de appels te bestrooien met gemalen kruidnagel, speculaaskruiden, piment, zout en peper. De appels op het aardappelmengsel leggen en vervolgens een laag aardappelmengsel eroverheen verdelen. Dit kan je proberen met een deegschraper en erg strak te doen. Je kan er ook wat meer bloem doorheen doen en het aardappelmengsel 'verkruimelen'.

Het geheel afbakken in de oven 200 graden hete lucht, 220 boven en onderwarmte, voor 30 minuten.

Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...