zaterdag 16 juni 2012

Magnetron Advocaat

Magnetron Advocaat

Ingrediƫnten:
8 eieren
300 gram witte suiker
4 zakjes vanillesuiker
½ liter brandewijn oid. Van 38%



Bereidingswijze:
Eieren kapot tikken en in een magnetronschaal doen,
suiker en vanillesuiker erbij doen en de brandewijn.
Met een garde goed doorroeren.

Zet de schaal in de magnetron op 600 watt, 30 seconden.
Roeren met de garde en weer 30 seconden op 600 watt.

Herhaal dit totdat de advocaat dik is. ( ongeveer 15 keer herhalen)
Koel de advocaat al roerend met de garde af in een bak met koud water,

 en doe het dan in een glazen pot.
Dit recept is genoet voor 1 liter.

Eet smakelijk!

Bovenstaand recept kwam ik tegen op  http://www.walchersgilde.nl/Likeur.html
Ik had er nog nooit van gehoord dat je het in de magnetron kon maken, dus verbaasd als dat ik ben, deel ik dit recept met jullie. Voor alle opa's, oma's, vaders en moeder, ooms en tantes die binnenkort een keer langs komen en spontaan vragen om advocaat,  net nu je het niet in huis hebt (gehaald).


Standaard recept voor Advocaat


10 eidooiers (dit moet ongeveer 200 gram)
1 heel ei
200 gram suiker
200 ml brandewijn
1 vanille stokje


Alle ingrediƫnten met elkaar mengen.
en au bain marie verwarmen tot het ei stolt.
Niet te hard verwarmen, want dan serveer je look-a-like advocaat met roerei ipv met slagroom!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...