vrijdag 22 juni 2012

Chocolade Mousse

Als afsluiter van een perfect diner of om de liefde van je leven voor altijd aan je te binden: hier is mijn zalige chocolade mousse. Een mousse waar iedereen van houdt, de kinderen zullen er extra voor willen afwassen, schoonmoeders willen wel een keer extra oppassen en manlief wil wel een keer extra de hond uit laten. Kortom een zeer succesvolle mousse. Geschikt voor jong en oud.
Deze mousse is overigens gelatine en ei vrij!

Ingrediƫnten:
300 gram chocolade
75 gram boter
125 ml slagroom
250 ml vanille vla
Bereidingswijze:
Smelt de boter en de chocolade au-bain-marie.
Gootsteen vullen met koud water en de au-bain-marie pan erin plaatsen om zo het mengsel af te laten koelen. Ondertussen de slagroom opkloppen. De vanillevla door het afgekoelde chocolade mengsel roeren. De opgeklopte slagroom beetje bij beetje mengen met het chocolademengsel.In bakjes of glazen schenken en door en door koud laten worden.

Decoratie tip:
Dit dessert kan je makkelijk en snel garneren. Wat dacht je van een topping van amandelschaafsel, verkruimelde koekjes of streepjes gesmolten chocolade of vloeibaar gemaakte caramel?


Susanne Kookt!
Voorste glas: chocolade mousse

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...