dinsdag 12 juni 2012

brownie vruchten taart

En zo werd de brownie toch nog een beetje gezond.

Een vruchtenbrownie of een brownie met fruit, net hoe je het wilt noemen.
Voor een vetvrije brownie variant kan je de boter vervangen worden door 52 gram appelmoes.

Dit recept is voor 3 tot 4 kleine vormpjes. Als je een grote vlaaivorm wilt maken, moet je 3x dit recept nemen.
Susanne Kookt!
brownie met geroosterde sesam en banaan
Susanne Kookt!
brownie met muesli

Ingrediƫnten:
Browniebodem
64 gram suiker
31 gram volkorenmeel
31 gram cacao poeder
1 eieren
46 gram gesmolten boter
1/8 tl zout

Frosting
30 gram roomkaas
30 gram poedersuiker
citroentje

Topping
vers fruit

Facultatief
kleurstof, geroosterd sesamzaad, maanzaad, kokos of nootjes om het geheel mee te decoreren

Susanne Kookt!
brownie met kokosrasp


Susanne Kookt!
brownie met maanzaad
Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 160 graden celsius.
Een vlaaivorm voorbereiden door een bakpapiertje op de bodem te leggen en de randen en het bakpapier in te vetten met boter.

De suiker met de bloem, cacaopoeder en zout in een kom doen. Even door elkaar mengen. De eieren en gesmolte boter toevoegen en goed doorroeren. Vul een vlaaivorm met het browniemengsel.
Bak de browniebodem in een grote vorm 20 tot 30 minuten in de oven, op 160 graden. Als je kleine vormpjes gebruikt, 12-18 minuten.

Susanne KooktLaat de browniebodem goed afkoelen. Als deze helemaal is afgekoeld maak je de frosting. Roer de poedersuiker door de roomkaas. Als je wilt kun je nog vanillie toevoegen hieraan. Een beetje citroentje toevoegen, omdat het anders een vrij zoete massa is. Smeer de brownievlaaibodem in met de frosting.

Werk het geheel af door er vers fruit op te leggen bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Zelf heb ik vandaag gekozen voor de volgende combinaties:
  • geroosterde sesamzaad met banaan
  • geraspte kokos
  • maanzaad
  • muesli
Variant: dit smaakt natuurlijk ook erg lekker met plakjes banaan als fruit gecombineerd met pecannoten en walnoten. Gebruik dan bijvoorbeeld caramel als frosting en ter decoratie een beetje caramel er overheen strepen.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...