dinsdag 12 juni 2012

Bananenjam zonder geleisuiker

Vroeger kochten we op vakantie Bananenjam.
Een jam die ze bij ons in de winkel eigenlijk bijna nooit verkochten en die we dan tijdens de zomervakantie opeens tegen kwamen. Als kind genoten we hier altijd erg van. Het is wel een vrij zoete jam, maar het is wel erg lekker! Ook lekker als je hem combineert met een andere jam, vul dan een glazen pot voor de helft met bijvoorbeeld aardbeien of frambozen jam en voor de andere helft met de bananenjam. Of met een paar kleine stukjes chocolade, bijvoorbeeld de bakvaste chocoladedruppels.

Net had ik dit onderste recept erbij gezocht om bananenjam te maken, kom ik erachter dat ik geen geleisuik heb. Heb het nu maar op een alternatieve manier gemaakt. Erg lekker, makkelijk, snel en eenvoudig.

Bananenjam met zonder geleisuiker

Susanne Kookt!
links: bananenjam rechts: kruidige bananenjam

Ingrediƫnten:
80 gram gepelde banaan
30 gram suiker
1 el citroentje
2 el water
1/2 el maizena

Bereidingswijze:
Pureer de banaan glad. Voeg de suiker, citroentje en het water toe. Neem een klein beetje van dit mengsel apart in een kommetje en doe de rest in een pan op het vuur. Voeg aan het kommetje met een beetje banaanmengsel de maizena toe. Roer  dit glad en voeg dit daarna toe aan de al warme bananenmassa in de pan. Even goed laten doorkoken terwijl je goed roert. Het stijft vanzelf op.
Ook lekker is de variant Banaan-kardemon-koriander-gember.
Voeg voor deze smaak naar je eigen smaak kardemon, koriander en gemberpoeder toe.



Onderstaand is het recept voor gewone bananenjam, met geleisuiker.

Bananenjam met geleisuiker

Ingrediƫnten:
600 gram gepelde bananen
sap van 1 citroenen
60 ml. appelsap of sinaasappelsap
250 gram geleisuiker


Bereidingswijze:
De bananen pureren. Citroensap, appelsap en geleisuiker toevoegen.
Het geheel in een pannetje aan de kook brengen en een paar minuten laten doorkoken en heel goed doorroeren om aanbranden te voorkomen!

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...