donderdag 14 juni 2012

Andijvie sla met mosterd honing dressing

Doe meer met Andijvie!  Andijvie Sla

Vroeger aten we andijvie alleen gekookt, met een maizena papje aangepast. Tegenwoordig is het recept voor stamppot rauwe andijvie ook alom bekend. Nu zie je steeds meer de trend van Andijviesla opkomen. Of eigenlijk is het terugkomen, want het recept voor andijvie-sla is natuurlijk al zo oud als de weg naar Rome...


Andijvie Sla met mosterd honing dressing

Ingrediënten
1/2 krop andijvie
45 ml olijfolie
5 ml balsamico azijn
1 tl mosterd
1 el honing
1/8 tl zout

Bereidingswijze:
De andijvie in smalle reepjes fijn snijden.
In een kopje de ingredienten voor de dressing met elkaar mengen.

Schenk vlak voor het serveren de dressing over de andijvie en meng het geheel goed door elkaar.
Erg lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes.

De sla kun je natuurlijk in een hand omdraai omtoveren in een salade, door er ingredienten aan toe te voegen.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...