Pagina's

woensdag 16 mei 2012

gebakken banaan uit de oven

Deze gebakken bananen smaken erg lekker en zijn gemakkelijk te maken. Ze hebben geen krokant deeglaagje, zoals je bij de gebakken banaan die je bij de chinees kan bestellen. Maar deze hebben het eigenlijk niet nodig en bovendien zijn ze kinderlijk eenvoudig om te maken! Leuk om op een zondag te maken met de kinderen voor bijvoorbeeld het toetje.

Ingrediƫnten:
1/2 banaan per persoon
1 theelepel kaneel
1/2 etleepel bruine suiker
evt 1 theelepel gemalen kokos

Bereidingswijze:
Pak ee stuk schoon en sterk aluminumfolie.
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Pel een banaan en snijd hem in tween doormidden.
Leg elk stuk banaan op een stuk aluminumfolie.
Strooi en de suiker, kaneel en eventueel de kokos over.
Rol de banaan een keer om en zorg ervoor dat er overal suiker en kaneel zit.
Rol de banaan op in het aluminum folie, als een toffe.
(Dus zowiezo het alluminium folie helemaal rondom de banaan en de uiteinden van het aluminumfolie iets uitstekend. Daar waar het folie uitsteekt draai je het folie een paar keer om.)

Bak de banaan 15-25 minuten op 180 graden.
Haal het daarna voorzichtig uit de oven en heel voorzichtig uit het folie.
De banaan is dan nog heel erg heet! Dus pas op met de vingers en de tong!

Laat de banaan iets afkoelen en dan smullen maar!

met kaneel-kokos-caramellaagje @ www.susannekookt.blogspot.com

Eet Smakelijk!

1 opmerking:

Beste lezer,

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Hoe vond je het recept? Als je wilt kun je hier een reactie typen of vraag stellen. Je reactie wordt erg op prijs gesteld. Alvast bedankt en nog veel lees en kookplezier!

Groetjes Susanne